تشخیص دستکاری دوربین مداربسته (tamper detection) چیست؟

تشخیص دستکاری دوربین مداربسته

تشخیص دستکاری دوربین مداربسته در واقع چیست؟ در برخی مواقع و مکان‌ها، نمی‌توان دوربین مداربسته را در فاصله دور از دسترسی نصب کرد. احتمال پوشانده‌شدن لنز دوربین مداربسته توسط افراد متفرقه که قصد تخریب یا دستکاری دوربین مداربسته را دارند، وجود دارد. از طرفی کاربر امکان نظارت 24 ساعته بر تصویر را ندارد و بین پوشاندن لنز توسط فرد و تشخیص پوشانده‌شدن لنز وقفه می‌افتد. تولیدکنندگان دوربین مداربسته برای رفع این مشکل، امکان تشخیص پوشانده ‌شدن لنز دوربین مداربسته و هشدار به کاربر (Video Tampering Alarm) را به تنظیمات دوربین مداربسته اضافه کرده‌اند. ادامه مطلب اطلاعات بیشتر راجع به تشخیص دستکاری دوربین مداربسته می‌پردازیم. با تیم برنا بنیان همراه باشید.

 

قابلیت تشخیص دستکاری دوربین مداربسته

قابلیت تشخیص دستکاری دوربین مداربسته (Tamper detection) یکی از توانایی‌های تجزیه و تحلیل خودکار تصاویر ویدیویی در دوربین مداربسته‌های هوشمند (VCA) به شمار می‌رود. مفهوم آن تشخیص دستکاری دوربین و آلارم خودکار به کاربر می باشد. این فناوری در دوربین مداربسته های تحت شبکه وجود دارد.

به این صورت که زمانی که این دوربین مداربسته‌ها مورد دستکاری قرار بگیرند یا لنز آنها پوشانده شود، با استفاده از سیستم هشدار تشخیص دستکاری دوربین مداربسته به کاربر اطلاع داده و از خرابکاری جلوگیری خواهد شد. در این شرایط اگر فردی اقدام به آسیب‌رساندن به دوربین مداربسته را داشته باشد و یا به هر نحوی بخواهد در کار دوربین مداربسته اختلال ایجاد کند. برای مثال لنز آن را با استفاده از اسپری رنگ بپوشاند، آلارم‌ها فعال شده، اطلاع‌رسانی به کاربر صورت می‌گیرد.

 

تشخیص دستکاری دوربین مداربسته چیست

تنظیم سیستم تشخیص خرابکاری دوربین مداربسته

مهم است که زمانی‌که قصد تنظیم قابلیت تشخیص دستکاری دوربین مداربسته را دارید، این تنظیمات را براساس نیازهای نظارتی و انتظارات خود از دوربین مداربسته انجام دهید. برای این کار باید به نکات زیر توجه کنید:

  • قابلیت‌های زیادی در سیستم تجزیه و تحیل ویدیویی (VCA) وجود دارند که مستقیما با فعال‌کردن آلارم‌ها مرتبط‍اند. به همین خاطر باید ببینید که قصد استفاده از کدام یک را دارید. برای مثال آیا می‌خواهید سیستم آلارم‌ها را برای قابلیت تشخیص نفوذ دوربین مداربسته (Intrusion Detection) تنظیم نمایید. یا برای قابلیت تشخیص دستکاری (Tamper Detection) در دوربین مداربسته؛ زیرا این دو قابلیت، هر کدام تصاویر را برای اهداف مختلفی جستجو می‌نمایند و با یکدیگر متفاوت‌اند.
  • بهتر است تنظیمات قابلیت خرابکاری در دوربین مداربسته را جهت ارسال هشدارها به بیش از یک نفر انجام دهید. زیرا ممکن است زمان‌هایی پیش‌آید که فرد مورد نظر در دسترس نیست و باید شخص جایگزین وجود داشته باشد.
  • اگر حتی در محل اپراتور و نگهبان وجود دارد؛ باز هم توصیه می‌شود که قابلیت تشخیص دستکاری را فعال نمایید. زیرا ممکن است نگهبان، اتاق مانیتورینگ را برای مدتی ترک نماید.

 

تشخیص دستکاری دوربین مداربسته در تنظیمات سیستم

 

کاربرد قابلیت Tamper detection

امکان تشخیص دستکاری دوربین مداربسته یکی از ویژگی‌های کاربردی سیستم‌های نظارتی در حفظ امنیت کاربر می‌باشد. عملکرد دقیق و اتوماتیک این فناوری، به شما امکان دسترسی به سیستم، حتی در زمانی که در محل حضور ندارید، را می‌دهد و قدرت کنترل و نظارتتان بر شرایط را بالا می‌برد. از کاربردهای حائز اهمیت این سیستم هشدار می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • در صورتی که دوربین مداربسته در معرض ضربه فیزیکی قرار گرفته و از جای خود حرکت کند.
  • در صورتی که فرد سعی کند تا برق دوربین را قطع نماید.
  • لنز دوربین مداربسته هایک ویژن توسط فردی پوشانده شود و از ثبت تصاویر آن جلوگیری شود.
  • قرار دادن شئی روبروی دوربین، به نحوی که دید آن مختل شده یا به هر نحوی تصویر تار گردد.
  • برای عدم دریافت هشدارهای کاذب از این سیستم، می‌توان قابلیت Tamper detection را برای ارسال هشدارها بر اساس مدت زمان وقوع اختلال تنظیم نمود. به طوری که برای مثال افتادن یک برگ درخت و رد شدن آن از روی لنز منجر به فعال شدن آلارم‌ها نگردد.

 

تشخیص دستکاری دوربین مداربسته و کاربرد های آن

مزایای تعیین دستکاری دوربین مداربسته

فناوری تشخیص دستکاری دوربین مداربسته مزایای زیادی دارد. کاربر دوربین مداربسته، قطعا وقت نظارت بر سیستم را خواهد داشت، در این صورت با به کارگیری قابلیت تشخیص دستکاری دوربین مداربسته می‌تواند با استفاده از موبایل، لپتاپ و … بر اوضاع نظارت داشته باشد. بهره‌مندی از قابلیت Tamper detection در بسیاری از اماکن و سازمان‌ها می‌تواند مهم باشد. برای مثال:

  • در مکان‌هایی که احتمال وقوع جرم در آنها بالا است و ممکن است مجرمین سعی در آسیب‌رساندن به دوربین مداربسته را داشته باشند؛ می‌تواند سریعا به مامورین و نگهبانان هشدارهای لازم را بدهد.
  • در مدارسی که از دوربین مداربسته استفاده می‌کنند. برای مثال هنگامی که یک توپ بازی یا سایر ادوات ورزشی به دوربین برخورد می‌کند و آن را از کار می‌اندازد.
  • در زمان‌هایی که دوربین در محلی نصب شده که درختان زیادی در آن وجود دارد و شاخه‌ها و برگ‌های بر اثر باد و طوفان در کار دوربین‌ها اختلال ایجاد می‌کنند.

 

جمع بندی

برای کسب اطلاعات بیشتر درمورد انواع تکنولوژی‌های هوشمندی و انواع تشخیص محیطی در دوربین مداربسته، به صفحه مقالات سایت برنا بنیان مراجعه کنید. جهت مشاوره و ارائه خدمات دوربین مداربسته می‌توانید با تیم شرکت برنا بنیان از طریق تماس یا چت واتساپ ارتباط کنید. نیز می‌توانید شبکه های اجتماعی شرکت برنا بنیان اینستاگرام یا تلگرام را دنبال کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *